Skip to content

The Interview

1. What are some of the positive views on interviews?

View Answer

Ans. Interviews are useful means of communication

The real truth comes out in Interview.


2. Why do most celebrity writers despise being interviewed?

View Answer

Ans. Most celebrity writers despise being interviewed because they feel that Interviews interfere in their personal life. Some of them also feel that it defames their image.


3. What is the belief in some primitive cultures about being photographed?

View Answer

Ans. In many primitive cultures, it is believed that if your photographed, your soul is being stolen.


4. What do you understand by the expression “thumbprints on his windpipe”?

View Answer

Ans. The meaning of this expression is that Interviews make the person so much tensed sometimes, that he/she feels like being choked.


5. Who, in today’s world, is our chief source of information about personalities?

View Answer

Ans. The Interview, in today’s world, is our chief source of information about personalities.


6. Do you think Umberto Eco likes interviewed? Give reasons for your opinion.

View Answer

Ans. Yes, Umberto Eco likes being interviewed. The reasons for my answers are:

He answered all the questions fully and patiently without showing any hurry or nervousness.


7. How does Eco find the time to write so much?

View Answer

Ans. According to Eco, he just tries to fill all the empty spaces. For example, if he is waiting for someone to meet him, he does not wait and waste his time rather than he spends this time in writing something.


8. What was distinctive about Eco’s academic writing style?

View Answer

Ans. Eco’s academic writing style was quite distinctive. Because instead of regular academic style, he has opted some playful style in his writing.


9. Did Umberto Eco consider himself a novelist first or an academic scholar?

View Answer

Ans. Umberto Eco considered himself as an academic first and a novelist second.


10. What is the reason for the huge success of the novel, ‘The Name of the Rose’?

View Answer

Ans. ‘The Name of the Rose’ is a very unique novel with mystery plot. It has some part of metaphysics and medieval history. But the actual reason behind its success is still not revealed.